Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-01-17

Douglas stora miljonköp i H&M

wysiwyg_image

Finansmannen Gustaf Douglas köpte 625.000 B-aktier i H&M under det fjärde kvartalet och ägde per årsskiftet därmed 800.000 aktier i bolaget.

Det visar färsk ägarstatistik från Holdings.

Aktierna kostade 195 kronor styck räknat på genomsnittskursen under kvartalet (nuvarande kurs: 156:60 kronor), motsvarande en investering på 122 miljoner kronor efter att Gustaf Douglas minskade sitt innehav tidigare under 2017 och även under 2016 (se diagram nedan).

Innehavet är nu värt cirka 125 miljoner kronor och innebär att H&M är den 53,6 miljarder kronor tunga Gustaf Douglas-portföljens elfte största innehav.

Största innehav utöver det helt dominerande Latourinnehavet på drygt 50 miljarder kronor är Investor, som Gustaf Douglas äger aktier i för nästan en halv miljard kronor.

Gustaf Douglas säger till Nyhetsbyrån Direkt att han inte närmare vill kommentera sin syn på H&M och deras möjligheter att klara sig i en allt mer digitaliserad konfektionsbransch, men säger att han "alltid har haft uppfattningen att det är ett bra och välskött företag", och att "de kan sina saker; sedan är det bara att se vad som händer".

Han uppger sig vidare ha handlat kläder hos företaget och då fått uppfattningen att det är "väldigt professionellt" skött, men vill inte gå in på om han har prövat på e-handel.

Varför han trots sin positiva syn sålde H&M-aktier under kursnedgångarna de senaste åren vill han inte heller gå in på.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.