Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-03-15

Drivkrafterna bakom framgången

wysiwyg_image

Kampen mot index fortsätter

Efter att största innehavet AQ Group lyft 35 procent på två månader satte Aktiespararnas kortsiktiga portfölj, med undertecknad vid rodret, en ny milstolpe förra veckan. 

Sammanvägt har Korta Portföljen med Christoffer avancerat 64 procent sedan lanseringen för sju månader sedan (13 augusti 2020), mot jämförelseindex på plus 23 procent. Det är en ny milstolpe.

Korta Portföljen fortsätter att slå index under 2021, trots senaste tidens rotation där många av fjolårets stjärnor har tappat. Portföljen är upp 15 procent i år, jämfört med index 12 procent.

Portföljutveckling

wysiwyg_image

Grafen visar utvecklingen för Aktiespararnas kortsiktiga portfölj jämfört med index sedan återstarten efter sommaruppehållet den 13 augusti 2020

LÄS ÄVEN: Lärdomar från North Media

Ledstjärnan är hög avkastning till ett måttligt risktagande. En motsägelse? Inte nödvändigtvis. För den som letar bortom de mest upptrampade stigarna på börsen, går det att identifiera exceptionella risk/reward-lägen i underskattade kvalitetsaktier runt om i Norden. 

Alla bolag i Korta Portföljen har en stabil verksamhet med låg rörelserisk, starka finanser och bra kassaflöde. Bolagen växer, men värderas försiktigt relativt sin tillväxtprofil och kvalitet. 

Även framöver är ambitionen att hitta Nordens allra bästa R/R-case. Resan har i procentuella termer varit exceptionell, men det gäller att inte luta sig tillbaka. Jakten på morgondagens kursvinnare, börjar redan idag.

Vi ses varje torsdag på Aktiespararnas hemsida!

Christoffer Ahnemark

Vill du också följa Korta Portföljen? Bli Premium-medlem här