Aktiespararna

Dubbla köpråd från Börsveckan

Av Finwire
6 november 20231 min lästid
Börsveckan ger köpråd för Arjo och Attendo i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Mildef, Lifco och Klarabo.

Medicinteknikbolaget Arjo uppvisar stigande bruttomarginal, bättre kassaflöde och hygglig organisk tillväxt. Smolket i bägaren har varit en svag USA-marknad, men bolaget menar att där går det nu åt rätt håll. Börsveckan ger köpråd för aktien.

Vård- och omsorgsbolaget Attendo har förbättrat sin lönsamhet markant med kontinuerliga förbättringar i Finland, ökad beläggning och stabiliserade avtal. Bolagets mål för 2024 är på god väg att infrias. "Attendo är värt en chansning. Köp", skriver tidningen.

Industrileverantören Mildef levererar robust IT-utrustning till militärer och är exponerat mot stor variation i orderutvecklingen. Orderingången var dock blek på organisk nivå i tredje kvartalet. Börsveckan bedömer att värderingen är ansträngd och tar därför ned sitt råd avvakta.

Serieförvärvaren Lifco levererade nyligen en stabil rapport för tredje kvartalet och med en god finansiell ställning finns förvärvsutrymme. Den historiskt höga marginalnivån gör dock tidningen försiktiga i det kortsiktiga perspektivet och rådet blir därför avvakta.

Klarabo har med fokus på bostäder en stabil nisch bland fastighetsbolagen. Möjligheten till hyreshöjningar är dock begränsad vilket pressar förvaltningsresultatet i en högräntemiljö. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

Dela med dig