Aktiespararna

Dubbla köpråd från Börsveckan

Av Finwire/Redaktionen
11 december 20232 min lästid
Börsveckan ger köpråd för Jetpak och W5 Solutions i årets sista utgåva. Tidningen lämnar rådet avvakta för Nyab, Sibek,Garo, Scandic Hotels och Lyko.

Den lilla budfirman Jetpak har det fortsatt motigt på en tuff marknad, men jobbar hårt med kassaflödet och lönsamheten. När vinden vänder står Jetpak redo som ett bättre bolag. "Allt sammantaget förändrar vi inte köprådet på 12 månaders sikt", skriver Börsveckan.

Byggbolaget Nyab är på väg att flytta sin notering från Finland till Sverige. Bolaget har även en god exponering mot industrialiseringen som sker i norra Sverige. Aktien är intressant, bedömer tidningen men väljer att avvakta i dagsläget.

Teknikkonsultbolaget Sibek noterades i november och aktien har gått starkt sedan dess. Kanske lite för starkt till och med, anser Börsveckan och ger rådet avvakta.

Försvarsindustrin går för fullt med upprustning i hela Europa. Svenska W5 Solutions som är verksamt inom området har uppvisat historiskt hög tillväxt och konsolidering. Nu ser det ut att vara skördetid. "Rådet blir köp, med lite högre risk", skriver tidningen i sin slutsats.

Den tidigare investerarfavoriten Garo har kollapsat på börsen efter ett par tuffa kvartal. Tillväxten är borta och aktien är fortsatt högt värderad. Det betyder höga förväntningar framöver, bedömer Börsveckan och ger rådet avvakta.

Hotelloperatören Scandic Hotels har efter en tuff tid under pandemin nu stabiliserat verksamheten och även balansräkningen i stora drag. "Värderingen är låg, men frågan är hur en sämre konjunktur slår mot verksamheten", frågar sig tidningen och väljer att avvakta med aktien.

Skönhetsbolaget Lyko har med en stark och lönsam position i Norden en bra plattform för expansion på nya marknader. Det kostar idag men ger potential imorgon. "Vi ställer oss på sidlinjen ett tag och ser hur satsningen i Kontinentaleuropa utvecklas. Avvakta", skriver Börsveckan.

Dela med dig