Aktiespararna

Duon slog till och köpte aktien - mitt i raset

Av Jessika Bouveng
20 mars 20232 min lästid
Analytikern: På en orolig börs kan bolaget få en högre värdering

I veckans avsnitt av "Aktiepodden" tar analytiker Carl-Henrik Söderberg och Robert Andersson upp det som är på allas läppar för tillfället - nämligen det rådande börskaoset. Duon tar även upp ett par spännande akitecase.

I slutet av podden går det även att ta del av en intervju med Absolicons vd.

På onsdag så är det dags för amerikanska Federal Reserve att komma med sitt nästa räntebesked. Med tanke på rådande bankoro så påpekar Robert Andersson i avsnittet att det kan vara relevant för centralbanker att fundera på om man vill prioritera finansiell stabilitet eller inflationskampen.

Duon går även igenom rådande inflationsläge som vi i förra veckan kunde konstatera fortsätter upp.

Slog till i kursraset

Duons portfölj, Korta portföljen, stod ändå emot i förra veckan den stormiga börsen. Under det kraftiga fallet valde analytikerna att sjösätta sin kassa och köpte Storskogen - ett bolag som Carl-Henrik Söderberg beskriver som ett utav de mer “hatade” bolagen på börsen och som haft en tuff kursresa.

“Det är ett intressant case och lönsamma bolag har ju alltid någon form av värde. Och Storskogen är ett lönsamt bolag. Det kommer inte bli hatat ner till noll”, säger Robert Andersson.

För några veckor sen köpte även duon det lite mindre bolaget Transtema. Bolaget erbjuder helhettjänster inom telekom där Telia är den största kunden.

“Det som är speciellt med Transtema i jämförelse med deras konkurrenter är att Transtema täcker hela Sverige och nu har man även gjort förvärv i Norge”, säger Robert Andersson.

Duon tycker det verkar som ett intressant case med en låg kortsiktig risk där värderingen kommit ner en del.

“Jag kan tänkta mig, på en liten orolig börs att den här typen av bolag kan få en lite högre värdering”, fortsätter Robert ANdersson.

Avsnittet är denna vecka gjort i samarbete med Absolicon som i slutet av avsnittet erbjuder en intervju med bolagets vd.


LÄS MER: Veckans aktie: Äg inte aktien nu - politikerna ser ut att börja ändra sig

Aktiepodden

Dela med dig