Aktiespararna

Efter kapitalmarknadsdag – aktien stiger

Av Nyhetsbyrån Direkt
30 november 20173 min lästid

MTG stiger 6 procent på torsdagens Stockholmsbörs. Flera analytiker uttrycker sig positivt om onsdagens kapitalmarknadseftermiddag och lovorden handlar i första hand om satsningarna som görs inom ramen för det digitalt fokuserade området MTGx.

SEB, som har en köprekommendation och som höjer riktkursen från 350 till 365 kronor efter onsdagens evenemang, skriver att banken framför allt tar med sig att "momentum" verkar vara starkt för MTGx och för MTG:s nordiska verksamhet.

SEB tror, apropå MTG:s affär inom fri-tv, att tv-annons-marknaden kommer att vara stabil om nu inte konsumentförtroendet viker ned. Banken menar vidare att MTG:s betal-tv-verksamhet har en stark rättighetsportfölj och att "det bör ge skydd från internationella aktörer under 2018".

Vad gäller bolagets framtidsområde MTGx lyfer SEB särskilt fram spelutvecklaren Innogames där banken har tagit bort viss värderingsrabatt i förhållande till större aktörer i branschen.

Handelsbanken Capital Markets står också fast vid sin köprekommendation och gör också positiva tolkningar av informationen som kom fram på kapitalmarknadsdagen.

"Vi menar att kapitalmarknadsdagen infriade våra viktigaste förväntningar och vi har nu fler byggstenar för att kunna göra en mer trovärdig värdering av MTG:s olika delar", skriver banken som tror att konsensusprognosen vad gäller försäljningen kommer att höjas efter evenemanget och att motsvarande för vinsten 2018-2019 kommer att ligga still alternativ också höjas.

Handelsbanken konstaterar samtidigt att MTGx rör sig mot lönsamhet och att ebitda-resultat för divisionen, som MTG offentliggjorde på onsdagen, var positivt redan i det tredje kvartalet.

"Därtill är intäkterna för eSport högre än vi tidigare räknat med. Vi tror nu att intäkterna från eSport kommer att öka till omkring 1,3 miljarder kronor under 2017 och till 1,7-1,8 miljarder kronor under 2018. ESL-chefen Ralf Reichert har som målsättning att tillväxten ska uppgå till 30-40 procent per år fram till 2020, främst via flera sponsorkontrakt på drygt 1 miljon USD och med höga marginaler", skriver Handelsbanken om e-sportsdelen som är en av vertikalerna inom MTGx.

Även Carnegie har höjt riktkursen: från 335 till 360 kronor. Också Carnegie står fast vid sitt köpråd på aktien.

Dela med dig