Aktiespararna

Rasat 50% på ett år - nu får aktien köpstämpel

Av Finwire
5 december 20222 min lästid
Börsveckan ger köpråd för Freetrailer, Candles, Stenhus och Bonesupport i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för C-Rad och norska Aker BP samt lämnar säljråd för norska Zaptec.

Släpvagnsbolaget Freetrailer säljstämplades av Börsveckan för ett år sedan. Efter en kurshalvering sedan dess, trots operativa framgångar, är värderingen nu klart attraktiv, bedömer tidningen och ger köpråd.

Medicinteknikbolaget C-Rad rapporterade stark tillväxt och hygglig lönsamhet i tredje kvartalet.
Värderingen är inte tillräckligt attraktiv, bedömer Börsveckan som slopar sitt tidigare köpråd och det nya rådet blir avvakta.

Doftljusbolaget Candles imponerar med hög tillväxt och en rad intressanta storordrar som säkrar den framtida tillväxten. "Sammantaget ser Candles mycket intressant ut och vi upprepar köprådet från januari i år", skriver tidningen.

Fastighetsbolaget Stenhus har vuxit kraftigt de senaste åren. "Vi landar ändå i att värderingen är ett par snäpp för låg och vi sätter köp", skriver Börsveckan.

Medicinteknikbolaget Bonesupport växer snabbt och bolaget är nu redo att lansera i USA. Värderingen är visserligen hög, men "i högriskfacket kvalar Bonesupport alltjämt in som köpvärd", skriver tidningen.

Laddboxbolaget Zaptec växer snabbt men marginalerna faller rejält. Börsveckan har med en skyhög värdering svårt att lockas av aktien och ger säljråd.

Aker BP förvärvade tidigare i år Lundin Energys oljetillgångar. Vinstvisibiliteten är dock låg och aktien är inte för gemene man, bedömer tidningen som ger rådet avvakta.

Dela med dig