Aktiespararna

Efter turbulensen: 10 aktier för portföljen i rådande börsläge

Av Jessika Bouveng
29 mars 20232 min lästid
Storbanken varnar nu för skakiga sektorn i Europa - här är bolagen att ta sikte på istället.

Morgan Stanley skriver i en analys att man nu varnar investerare för den europeiska banksektorn. Istället rekommenderar man att vända sig till mer defensiva aktier.

I analysen listar man 10 aktier som är bättre för portföljen i rådande läge

Under fredagen så föll europeiska banker tungt. Oron kring sektorn hade återigen fått grepp om marknaden. Fallet varade dock inte länge då bankaktierna rekylerade upp igen under gårdagens förmiddagshandel.

I en analys skriver storbanken Morgan Stanley att man nu manar till mer försiktighet när det kommer till den europeiska banksektorn. Detta med anledning av den ovan beskrivna volatiliteten.Turbulensen vi nu ser menar banken kan göra att analytiker kommer att justera ned sina prognoser för sektorn.

Man tror även att konjunkturen väntas att försvagas vilket kommer att påverka bankernas cykliska affär. Även detta bidrar till varför investerare borde minska sin exponering mot sektorn enligt banken.

”Vi vill inte nedgradera sektorn just nu eftersom vi tror att det kan uppstå volatilitet både på upp- och nedsidan. Men vi ser ytterligare osäkerhet framöver och skulle se till att minska exponeringen vid ett rally”.

10 aktier att ta sikte på

Istället för banker så rekommenderar Morgan Stanley 10 andra aktier som kan fungera bättre i rådande marknadsmiljö. Bolagen på listan består främst av defensiva sektorer så som exemplevis hälsovård.

Samtliga aktier ser storbanken som köpvärda.


ASM

SSE

Koninklijke Ahold Delhaize

Swisscom

CIE Financière Richemont

Royal KPN

National Grid

Biomérieux

Pernod Ricard

Novo Nordisk

Aktietips

Dela med dig