Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-10-05

Ekonomiska Klubben gör comeback!

wysiwyg_image

Nu, mer än någonsin tidigare, lever vi i makroekonomiska tider.

Det går inte en dag utan att man läser i tidningen om minusräntan, inflationen, utvecklingen på den svenska bostadsmarknaden eller den ekonomiska tillväxten i USA. Dagligen kommer dessutom statistik om konjunkturens hälsotillstånd som direkt får genomslag på börskurserna.  

I en sammanlänkad global ekonomi är kontext och sammanhang nyckeln för att framgångsrikt navigera på kapitalmarknaden. Därför har Ekonomiska Klubben återuppstått i en ny skepnad. 

Varje månad kommer Ekonomiska Klubben bjuda in spännande gäster som ger sin syn på omvärldsläget och hur det i sin tur påverkar Stockholmsbörsen. Formatet har utvecklats och Peter Malmqvist, chef för Analysguiden, är poddens nya ankare.

Nypremiär

I nypremiären har programledaren Peter Malmqvist bjudit in Maria Landeborn, sparekonom och strateg på Danske Bank, Sven-Arne Svensson med en gedigen bakgrund från bland annat Erik Penser Bank samt Aktiespararnas börsredaktör Christoffer Ahnemark.

I det fullspäckade avsnittet diskuteras den stundande rapportsäsongen och hur den globala konjunkturen utvecklas. Därefter läggs fokus på den svårbedömda riskbilden som alltjämt finns kvar i Sydeuropa med italienska budgetbråket samt det stigande amerikanska inflations- och räntetrycket.

Ni kan lyssna på avsnittet nedan.

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.