Aktiespararna

Ekonomiska Klubben gör comeback!

Av Redaktionen
5 oktober 20181 min lästid

Nu, mer än någonsin tidigare, lever vi i makroekonomiska tider.

Det går inte en dag utan att man läser i tidningen om minusräntan, inflationen, utvecklingen på den svenska bostadsmarknaden eller den ekonomiska tillväxten i USA. Dagligen kommer dessutom statistik om konjunkturens hälsotillstånd som direkt får genomslag på börskurserna.

I en sammanlänkad global ekonomi är kontext och sammanhang nyckeln för att framgångsrikt navigera på kapitalmarknaden. Därför har Ekonomiska Klubben återuppstått i en ny skepnad.

Varje månad kommer Ekonomiska Klubben bjuda in spännande gäster som ger sin syn på omvärldsläget och hur det i sin tur påverkar Stockholmsbörsen. Formatet har utvecklats och Peter Malmqvist, chef för Analysguiden, är poddens nya ankare.

Nypremiär

I nypremiären har programledaren Peter Malmqvist bjudit in Maria Landeborn, sparekonom och strateg på Danske Bank, Sven-Arne Svensson med en gedigen bakgrund från bland annat Erik Penser Bank samt Aktiespararnas börsredaktör Christoffer Ahnemark.

I det fullspäckade avsnittet diskuteras den stundande rapportsäsongen och hur den globala konjunkturen utvecklas. Därefter läggs fokus på den svårbedömda riskbilden som alltjämt finns kvar i Sydeuropa med italienska budgetbråket samt det stigande amerikanska inflations- och räntetrycket.

Dela med dig