Aktiespararna

En annan Hedelius

Av Redaktionen
1 september 20172 min lästid

Laddade åhörare på bild före stämmostarten. Foto: Åsa Wesshagen

Henrik Hedelius ersätter nestorn Tom Hedelius i Addtechs styrelse. ”Jag har varit rådgivare i finansbranschen i 25 år och sitter idag i en mängd styrelser”, berättade den 50-årige Henrik Hedelius som presenterade sig själv för stämman utan krusiduller. Tom Hedelius däremot kunde kosta på sig att vara känslosam efter 35 år i Bergman och Beving-bolagens tjänst.

– Det är med glädje som jag tackar er alla för ett fint samarbete, sade bland annat en rörd Tom Hedelius i sitt avskedstal på Addtechstämman.

Henrik Hedelius kommer inte såsom pappa Tom att axla vice-ordföranderollen. Styrelseordföranden Anders Börjesson bekände på stämman att Addtechstyrelsen hade diskuterat saken och kommit fram till att det inte skulle utses någon vice ordförande. Utan att bli sentimental konstaterade Börjesson att det långa samarbetet mellan Hedelius och Börjesson aldrig resulterat i några konflikter trots att, enligt Anders Börjesson, Tom Hedelius varit ”litet mer konservativ”.

Radarparet Börjesson-Hedelius är huvudägare i en rad medelstora börsbolag i form av Addtech, Bergman&Beving, Lagercrantz samt Addlife. Men framöver är det endast Börjesson som aktivt kommer att delta i styrelsearbetet. Addtechs stämma omvalde honom på torsdagskvällen (31/8-2017) i rollen som styrelsens ordförande.

Tom Hedelius avtackas av styrelsens ordförande Anders Börjesson. Foto: Åsa Wesshagen

Det här är Henrik Hedelius

Civilekonom, född 1966.

Head of Strategy i Remium Nordic.

Övriga styrelseuppdrag förutom Addtech: Bergman&Beving.

Tidigare arbetslivserfarenhet: Styrelseledamot B&B Tools, Mannerheim Invest, Vinovo, Team Sportia och Mind Industrial. VD i Storebrand Kapitalförvaltning, Sverige. Ledande befattningar i Jarl Securities och ABN Amro.

Aktieinnehav i Addech: 9 900 B-aktier

Som styrelseledamot i Addtech är Henrik Hedelius oberoende i förhållande till bolaget, men beroende i relation till större aktieägare.

Dela med dig