Aktiespararna

Medicinteknikbolaget genomför företrädesemission på flera hundra miljoner

Av Finwire/Redaktionen
22 april 20242 min lästid
Episurf Medical genomför en företrädesemission av units på 120 miljoner kronor.
Medicinteknikbolaget Episurf Medical genomför en företrädesemission av units på 120 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Villkoren innebär att en aktie ger en uniträtt. Åtta uniträtter ger rätt att teckna en unit för 3,60 kronor per aktie. Varje unit består av 15 nyemitterade B-aktier och sex teckningsoptioner TO 13B. Teckningskursen motsvarar därmed 24 öre per aktie.

Teckningsoptionerna kan i ett senare skede tillföra ytterligare 48 miljoner kronor vid fullt utnyttjande.

Bolaget har erhållit teckningsåtaganden och avsiktsförklaringar att teckna samt garantiförbindelser för 75,0 procent av företrädesemissionen, motsvarande 90 miljoner kronor.

Därutöver har bolagets största aktieägare, Health Runner, samt aktieägaren Sacajo Investments (Niles Noblitt), uttryckt en ambition att teckna sina respektive pro rata-andelar i företrädesemissionen.

Under förutsättning att företrädesemissionen genomförs framgångsrikt, antar Episurf ett finansiellt mål att uppnå årlig försäljning om 150-200 miljoner kronor på medellång sikt, vid vilken tidpunkt bolaget förväntar sig komma att bli kassaflödespositivt.

- Genom denna transaktion säkrar vi möjligheten att fortsätta vår lansering av Episealer Patellofemoral System i USA samt att fortsätta med vår regulatoriska strategi i USA för Episealer MTP-System. I våra marknader utanför USA fortsätter kommersialiseringen av Episealer Knee och Episealer Talus, nu med en mer distributörsfokuserad affärsmodell. Vi har löst ett problem inom ortopedin, och genom vår individanpassade teknologi kan vi hjälpa patienter globalt. Genom denna transaktion säkrar vi vår finansiella ställning till sent 2025, kommenterar Episurfs vd Pål Ryfors.

Företrädesemissionen ska godkännas på extra bolagsstämma den 22 maj. Sista dag för handel i aktien inklusive uniträtter är den 22 maj och aktien handlas exklusive uniträtter den 23 maj. Teckningstiden löper från 28 maj till 12 juni och handel med uniträtter sker den 28 maj till 7 juni.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Episurf MedicalMarknadsnyheter

Dela med dig