Aktiespararna

EQT lägger bud på OX2

Av Finwire/Redaktionen
13 maj 20242 min lästid
EQT Infrastructure lägger via Otello Bidco ett uppköpserbjudande på vindkraftsbolaget OX2 värt 60 kronor per aktie med betalning i kontanter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Budet innebär en premie på cirka 43,4% mot OX2:s senaste stängningskurs på fredagen, och värderar hela bolaget till knappt 16,4 miljarder kronor.

Erbjudandet rekommenderas enhälligt av den oberoende budkommittén inom styrelsen för OX2. Därutöver har största ägaren i OX2, Peas Industries, som sitter på 45,6% av aktierna, åtagit sig att acceptera budet.

Peas vd Johan Irfelt säger att detta har varit “ett känslomässigt beslut”.

“Men som OX2:s grundare och största ägare anser vi att bolaget kommer att dra fördel av EQT:s ägande för att kunna ta nästa steg och möjliggöra den långsiktiga visionen”, säger han och fortsätter.

“Med EQT:s omfattande erfarenhet och expertis inom förvärv och förvaltning av bolag, särskilt inom förnybar energi, i kombination med en dokumenterad erfarenhet av att hantera kapitalintensiva omställningar, har vi fullt förtroende för att EQT kommer att fungera som den optimala partnern för att stödja OX2:s framtida tillväxt”.

Erbjudandet är villkorat bland annat av att Otello Bidco blir ägare till mer än 50% av aktierna i OX2.

Acceptfristen beräknas påbörjas omkring den 25 juni och avslutas omkring den 14 oktober.

OX2 rusar på beskedet och är vid lunchtid på måndagen upp över 40%.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

EQTMarknadsnyheter

Dela med dig