Aktiespararna

Ericsson gör nya miljardnedskrivningar kopplat till Vonage

Av Finwire/Redaktionen
4 juli 20242 min lästid
Börje Ekholm, vd för Ericsson.
Telekomleverantören Ericsson kommer att ta nedskrivningar av immateriella tillgångar på 11,4 miljarder kronor i det andra kvartalet, huvudsakligen kopplade till Vonage-förvärvet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Detta är andra gången som Ericsson gör nedskrivningar kopplat till Vonage, efter att ha skrivit ner 32 miljarder kronor i oktober förra året. Ericsson tillkännagav förvärvet av Vonage i november 2021 för 6,2 miljarder dollar, vilket till dåvarande växelkurs uppgick till 63 miljarder kronor.

Den senaste nedskrivningen, som inte är kassaflödespåverkande, görs för att återspegla lägre förväntad tillväxt i delar av Vonages nuvarande produktportfölj.

Trots nedskrivningen gör Ericsson det klart att strategin gäller alltjämt.

"Vi fortsätter att utveckla vår strategi för att skapa en Global Network Platform för nätverks-API:er vilket var en drivande strategisk kraft bakom förvärvet av Vonage. Vi har nyligen meddelat ytterligare partnerskap med ledande nätverksoperatörer och vi ser en fortsatt positiv utveckling i branschen", säger Niklas Heuveldop, vd för Vonage och chef för Ericssons affärsområde Global Communications Platforms.

Det framhålls att man har ingått 12 partnerskap under andra kvartalet, däribland med Singtel och Testra.

"Med den här strategin tillgängliggör vi avancerade 5G-nätverksfunktioner för utvecklare på en global nivå för att accelerera innovation av värdeskapande applikationer för företag och samhälle", säger Heuveldop.

Ericsson rapporterar den 12 juli.

LÄS MER: Förvärv är Ericssons fördärv

LÄS MER: Risk för sänkta prognoser - kan bli huvudbry för Ericsson

MarknadsnyheterEricsson

Dela med dig