Aktiespararna

Ett långsiktigt sparande

Av Redaktionen
17 mars 20212 min lästid
Hållbarhetsportföljen är varken en portfölj för Daytraders eller för dem som ser sin portfölj som en lott att vinna en miljon på lördag.

Nej, hållbarhetsportföljen är en portfölj för dem som sätter hållbarheten högt och som gärna vill spara till sina barnbarn. Alltså en långsiktig portfölj.

Visst kan jag förstå att det inte verkar så glassigt och spännande men jag lovar om några år börjar ni förstå att detta egentligen är det bästa sättet att spara på lång sikt.

Eftersom jag har ett antal barnbarn och har sparat till dem en liten slant varje månad sedan de föddes vet jag av erfarenhet hur bra det är.

Man blir smått förvånad över att det genererar så mycket pengar bara man inte har bråttom.

Nu är alla mina barnbarn myndiga och de kan själva hantera sina portföljer.

Ett par av dem har bestämt att det ska gå till ett bra boende.

En av dem var på banken för ett tag sedan och frågade om hennes sparande i aktier och fonder skulle räcka till insats i en bostadsrätt. Banken blev visst lite förvånad att hon hade så mycket i så unga år.

I min portfölj är det It-bolaget Vitec från Umeå som hittills gått bäst trots att just dessa bolag haft det svårt den senaste tiden.

Sen kommer SCA, skogsbolaget som jag gillar.

Måste i detta sammanhang berätta en liten episod om min mamma. När jag var i tonåren sa hon gång på gång till mig att jag skulle få tag i en skogsbonde, då skulle jag få det bra. Men nu är det så att morsor inte styr kärleken så någon skogsbonde blev det inte. Men det spelade inte så stor roll, jag har själv lyckats spara ihop till både ett fint hus, många underbara resor och en trygghet på ålderns höst.

Spara smart

Dela med dig