Aktiespararna

Experten: ”Börsen går upp 20 procent – sedan kommer raset

Av Nyhetsbyrån Direkt
3 maj 20182 min lästid

Sugen på att investera i aktier?
Se till att passa på nu innan vändningen kommer, menar proffset.
– Börsen kommer att gå upp 15–20 procent, men sedan blir det ett hårt säljtryck, säger Scott Minerd, investeringschef på Guggenheim, till CNBC.

Det rådande klimatet innebär ett guldläge för aktieköp.

Men möjligheten att få god avkastning kommer att försvinna.

Den bästa tiden för investeringar är nu – för sedan väntar stora nedgångar, enligt proffset.

Meriterade Scott Minerd ser framför sig hur aktier som tillgångsslag kommer att ta ett sista glädjeskutt innan dystrare tider stundar. De kommande 12–18 månaderna kan bjuda på fina uppgångar på marknaden.

– Jag ser att börsen kommer att gå upp 15–20 procent. Men när det väl blir en recession, och det kommer det att bli, så kommer det att bli ett hårt säljtryck, säger han till CNBC. (

Recessionen kommer

Scott Minerd menar att värderingarna har kommit ned på grund av högre riskpremier. Det gör aktier mer attraktiva i det kortare loppet.

– Den sista tiden före en recession brukar bli bra på börsen. Vi tror att den (recessionen) kommer 2020. Ju längre ekonomin har expanderat, desto hårdare blir säljtrycket sedan.

Den amerikanska ekonomin är inne i sin näst längsta expansionsfas någonsin. Den har vuxit 106 kvartal i rad, skriver CNBC. S&P 500-index är dock ned cirka 1 procent i år.

”Fed skjuter ekonomin i huvudet”

Investeringschefen på analysfirman Guggenheim håller fast vid sitt tidigare uttalande (https://old.aktiespararna.se/nyheter/proffsets-varning-borsen-kommer-rasa-40-procent). Ett större börsfall kommer att börja gå att se i slutet av 2019 och 2020 sätts tonen ännu tydligare. Raset kommer att summeras till 40–45 procent, anser han.

– Ingen ekonomisk expansion tar slut på grund av ålder. Den dör i stället eftersom Federal Reserve skjuter den i huvudet, säger Scott Minerd, som inte minst syftar på stigande räntor, till CNBC.



Dela med dig