Aktiespararna

Experten hyllar verkstadsjätten: ”Attraktiv värdering”

Av David Flatbacke-Karlsson
7 maj 20182 min lästid

SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall har fattat tycke för storbolaget och ser en potentiell trigger som kan få aktien att lyfta.
– Kommer den tillbaka blir det grädde på moset, säger han till Dagens Industri.

ABB har gjort sina många sparare besvikna på sistone.

Nu kan bättre tider stunda för bolaget, menar ett ansett proffs.

SEB har beslutat sig för att ge ABB en köprekommendation på nytt. I ”Börsmorgon”, Dagens Industris webb-tv-program, förklarar storbankens aktiestrateg att marknaden inte riktigt har sett den potential som finns i verkstadsklassikern.

– Vi uppskattar den strukturella tillväxt som finns i flera om deras viktiga marknader som elektrifiering, automation, robotar. Det här är ett bolag som ger exponering som börsen, i andra sammanhang, uppskattar väldigt mycket. Men när man får det sammanbakat i en stor koloss, i ett jättebolag som ABB, som verkar man inte fullt ut uppskatta det. Men exponeringarna finns ju där och det tycker vi ska ge bättre betalt, säger Esbjörn Lundevall till Dagens Industri.

Det kan ge ytterligare styrka

ABB:s aktie är ned omkring 6 procent i år. Det svensk-schweiziska industrikonglomeratets vd Ulrich Speisshofer har ifrågasatts av många bedömare.

En uppdelning av bolaget har förespråkats av inte minst storägaren profilstarke storägaren Christer Gardells aktivistfond Cevian. Esbjörn Lundevall ser en styckning som en möjlig trigger.

– Kommer den tillbaka blir det grädden på moset. Bara att en ny diskussion förs upp kan hjälpa aktien, säger SEB:s aktiestrateg till DI.

Dela med dig