Aktiespararna

Experten spår stor börsuppgång: ”Aktier är billiga”

Av David Flatbacke-Karlsson
21 januari 20192 min lästid
Bill Stone tappade inte optimismen när marknaden föll. Nu tror investeringschefen att 2019 kan bli ett mycket bra börsår. "Det råder inget tvivel om att aktier är billiga", säger han till CNBC.

2018 avslutades trist sett ur ett börsperspektiv.

Bill Stone, investeringschef på Avalon Advisers, tappade dock inte hoppet.

Nu anser han att många saker talar för att aktiemarknaden går en trevlig tid till mötes.

– Det råder inget tvivel om att aktier är billiga jämfört med obligationer. Det kan bli en riktigt bra marknad, säger Bill Stone till CNBC.

”Risken är som bortblåst”

Förvaltaren, som ansvarar för 6,6 miljarder dollar, ser framför sig hur börsindex S&P 500 stiger omkring 13 procent och når över 3,000 punkter under 2019.

Bill Stone vill inte vara särskilt specifik angående vad han tror kommer att ge bränsle till börsen. Han betonar dock att det handlar om positiva, ekonomiska nyheter generellt.

Bill Stone är fullt medveten om riskerna som satte marknaden under press i höstas, där alltifrån handelskriget mellan USA och Kina till brexit räknas in, men understryker samtidigt att ett orosmoln nästintill har försvunnit.

– En stor anledning till turbulensen var rädslan för att Fed (amerikanska centralbanken Federal Reserve) skulle röra till det med sin policy och lägga grunden för en recession. Men den tanken finns knappast längre. Nu är det nästan som om marknaden inte ser någon räntehöjning alls framöver.

Aktier inom finans-, teknik- och konsumentbranschen är några som Bill Stone tror extra mycket på i närtid, skriver CNBC.

Aktietips

Dela med dig