Aktiespararna

Experterna höjer småspararfavoriterna

Av Nyhetsbyrån Direkt
18 maj 20182 min lästid

SEB Equities höjer riktkursen för Hexpol till 115 kronor från 95 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av Bloomberg.

Hexpol stängde på 96:15 kronor på torsdagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Kinnevik till 360 kronor från 340 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av en analys.

Barclays höjer sin riktkurs för Sandvik något, till 170 från 162 kronor, efter att ha anordnat en telefonkonferens med koncernens gruvchef på torsdagen.

Det framgår av bankens referat från konferensen, där rekommendationen jämvikt upprepas för Sandvik. Aktien stängde på 160:65 kronor på torsdagen.

"Efterfrågetrenderna är fortsatt robusta men, vilket är viktigt, vi tror att ledningen har en större känsla för vikten av att adressera affärsområdets kostnadsbas än vad som är allmänt känt", skriver Barclays.

Det finns, heter det i analysen, ingen anledning att tro att Sandviks gruvdel inte ska kunna leverera en rörelsemarginal på 17 procent i år: det råder momentum i prishöjningsfrågan, de fasta kostnaderna absorberas fortsatt, och inför årets andra halvår stundar en betydlig medvind.

Under det första kvartalet nåddes en rörelsemarginal i affärsområdet på 15,0 procent (14,0) och under helåret 2017 blev det 15,7 procent (10,3), medan SME-konsensus för 2018 och 2019 ligger på 16,6 respektive 17,1 procent.

Huvudsakliga lärdomar från Barclays konferens:

* Ersättningscykeln tycks hålla i sig, och att utrustningsordernivån sjönk något i första kvartalet tycks inte ha varit något järtecken.

* Offertstocken för stororder ser hälsosam ut, med flera sådana på ingång inför de kommande kvartalen, troligen från koppar- och guldgruvor.

* Bolaget jobbar på med att öka sin marknadsandel på service till Sandvikprodukter.

Carnegie höjer rekommendationen på Intrum till köp, från tidigare behåll.

Det rapporterar Reuters.

Intrum handlas kring 231 kronor på fredagen, en uppgång med 3,6 procent.

Dela med dig