Aktiespararna

Experternas val – säljer småspararfavoriten

Av Redaktionen
18 juni 20182 min lästid

Pressade klädjätten får en säljrekommendation. Här är ett urval av måndagens uppdaterade analytikeromdömen.

Rekommendationer

SEB Equities sänkte i fredags riktkursen för H&M till 99 kronor från 105 kronor. Rekommendationen sälj upprepades samtidigt. Det framgår av Bloomberg.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Gränges till öka från minska. Riktkursen höjs till 134 från 106 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken.

DNB Markets höjer riktkursen för Oncopeptides till 200 kronor från 135 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. I fredags stängde aktien till 149 kronor.

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Dustin till öka från köp. Riktkursen är 93 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken.

Tobiis vinst bör växa med ytterligare 10-15 procent nästa år, menar Dagens Industri som ger ögonsensorbolaget en köprekommendation i måndagens tidning.

Samtidigt som Dagens industri rekommenderar köp betonar tidningen att risken är hög i och med att vinsten är ett par år bort. Analysen spår ett vinstdrivande Tobii 2020.

Kepler Cheuvreux inleder bevakning av Arise med rekommendation köp och riktkurs 16 kronor.

Det framgår av ett morgonbrev från banken.

DNB Markets inleder bevakning av Epiroc, som har knoppats av från Atlas Copco, med rekommendationen köp och riktkursen 98 kronor.

Det rapporterar Bloomberg News.

I handelspremiären på måndagen handlas Epirocs A-aktie vid drygt 91 kronor och B-aktien vid drygt 86 kronor.

Redaktionen/Direkt

Dela med dig