Aktiespararna

Fabege minskar förvaltningsresultatet

Av Finwire/Redaktionen
5 juli 20242 min lästid
Fastighetsbolaget Fabege redovisar ett lägre förvaltningsresultat under andra kvartalet, jämfört med samma period året innan.

Hyresintäkterna uppgick till 864 miljoner kronor (855), en ökning med 1,1 procent mot föregående år.

Förvaltningsresultatet uppgick till 331 miljoner kronor (351), en minskning med 5,7 procent mot föregående år.

"Förvaltningsresultatet var lite ner, främst beroende på intressebolagens negativa utveckling. Totalt sett ett stabilt resultat i en fortsatt turbulent omvärld", säger vd Stefan Dahlbo.

Orealiserade värdeförändringar i fastigheter uppgick till -80 miljoner kronor (-1 715). Orealiserade värdeförändringar i derivat uppgick till -184 miljoner kronor (117).

Substansvärde, EPRA NRV, per aktie låg på 146 kronor (161). Det är samma nivå som i slutet av mars.

Nettouthyrningen var -38 miljoner kronor (34).

Överskottsgraden uppgick till 75 procent (75).

Fortsatt stabila hyresnivåer

"Vi har ett mål att årligen komma upp till en positiv nettouthyrning på 80 miljoner kronor. Efter årets början vågar jag inte riktigt tro att det lyckas för 2024, men att året skall avslutas på ett ackumulerat plus är mer troligt. Vi har flera bra diskussioner igång, men tyvärr lyckades vi få alltför få av dem i mål innan sommaren", säger Dahlbo.

Han säger också.

"Vi upplever att aktiviteten på hyresmarknaden i Stockholm är mer avvaktande men med fortsatt stabila hyresnivåer. Uthyrningar görs fortsatt på bra nivåer men indexuppräkningen från årsskiftet förväntas begränsa framtida potential vid omförhandlingar."

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig