Du är här

2018-02-07

Fall tillbaka i Asien

wysiwyg_image

Investerarna var på väg att andas ut efter tisdagens breda återhämtning i New York, och Asienbörserna rörde sig uppåt. I takt med att terminshandeln för USA-börserna kom i gång och indikerade ännu en dag av nedgångar, dämpades däremot uppgångarna.

Klockan 7.30 svensk tid var Dow Jones- och S&P 500-terminerna ned 1,1 procent. Det regionala Asia Apex 50-indexet var samtidigt ned 0,2 procent efter att dittills ha handlats i positivt territorium. Tokyobörsens Nikkei 225-index stängde på blygsamma plusnoteringar efter mer tydliga sådana under den tidiga handeln.

"Investerarsentimentet är ännu inte stabiliserat, eftersom det är oklart om korrektionen i USA är färdig än", sade Dai Ming, Shanghaibaserad fondförvaltare vid Hengsheng Asset Management, till Bloomberg News.

Hen fortsatte:

"Marknaden var alltför tillfreds tidigare, och misslyckades med att fullt ut inprisa de potentiella riskerna med hög inflation och räntehöjningar från Federal Reserve."

Ken Chen, Shanghaibaserad strategi vid KGI Securities, gav uttryck för samma tankegods:

"Det var bara en teknisk återhämtning från den tidigare utförsäljningen, men jag tror inte att korrektionen är över än. Ökande riskaversion globalt kan utlösa en återhämtning för USA-dollarn, och det kommer att sätta högre press på Hongkong- och tillväxtmarknadsaktier", sade han till nyhetsbyrån.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.