Aktiespararna

Får köprek: "Attraktiv värdering"

Av Nyhetsbyrån Direkt
20 december 20172 min lästid

Hexagons värdering är tilltalande trots insideråtalet som hänger över teknikbolagets hyllade vd Ola Rollén, där dom väntas senast nästa månad.

Det menar DNB Markets i en analys där rekommendationen höjs till köp från behåll med något höjd riktkurs till 460 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare.

Enligt banken finns det tre faktorer som talar för Hexagons framtida tillväxt.

För det första väntas industriell produktion (IP) att fortsatt stödja den organiska tillväxten för mätteknikbolagets vidkommande. För det andra kommer omfattande investeringar i nya bilmodeller de kommande åren att elda på efterfrågan för Hexagons tekniklösningar. Avslutningsvis kommer bolagets så kallade smarta lösningar, där digitala uppkopplingar av maskiner som kan hantera hela arbetsflödet, att tala för Hexagon.

För perioden 2017-2020 tror DNB på en årlig organisk tillväxttakt på över 5 procent med ytterligare tillväxt från möjliga förvärv.

Gällande insidermålet där Hexagon-chefen är åtalad för misstänkt insiderhandel i det norska biometribolaget Next medger banken att både Hexagon samt dess chef fått sig en förtroendetörn av själva processen.

Om han skulle fällas menar DNB att Ola Rollén sannolikt skulle avgå men pekar samtidigt på att det vd själv sagt att det finns fyra till fem tänkbara efterträdare på vd-stolen.

Om han frikänns väntas ett lättnadsrally i mätteknikaktien även om det finns en risk för att åklagaren kommer att överklaga.

Dela med dig