Aktiespararna

Fastighetsbolaget tog in 2 miljarder i riktad nyemission

Av Finwire
21 juni 20231 min lästid
Fastighetsbolaget Sagax har uppdragit åt ABG Sundal Collier och JP Morgan SE att genomföra en riktad nyemission av B-aktier om 2,0 miljarder kronor genom ett så kallat accelererat book building-förfarande. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sagax bedömer att rådande marknadsklimat kan leda till attraktiva investeringsmöjligheter. Sagax eftersträvar samtidigt att upprätthålla en konservativ kapitalstruktur och stark likviditetsposition. Styrelsen bedömer att emissionen skulle leda till ett högre förvaltningsresultat, kassaflöde och substansvärde per aktie efter att likviden från emissionen investerats. Mot den bakgrunden utreder bolaget förutsättningarna för att genomföra emissionen.

Den riktade nyemissionen beräknas vara klar med prissättning och tilldelning innan handeln öppnar på Nasdaq Stockholm den 21 juni. Bolaget kommer att informera om utfallet av emissionen i ett pressmeddelande när book building-förfarandet avslutats. Styrelsen kan välja att när som helst avsluta processen och avstå från att genomföra emissionen.

Dela med dig