Du är här

2017-11-27

Fem heta aktier

wysiwyg_image

Fyra fonder och fem aktier. Här är Söderberg & Partners toppval denna vecka.

Finansrådgivaren Söderberg & Partners konstaterar att flera orosmoln fortsätter att tynga finansmarknaderna och pekar bland annat på risken för nyval i Tyskland, Brexit-förhandlingarna och besvikelsen efter förhandlingarna kring Nafta-avtalet mellan USA, Mexiko och Kanada.

• Samtidigt tipsar Söderberg & Partners om fyra toppval bland fonder i sin veckoanalys:

JPM Europe Strategic Growth, med fokus på europeiska tillväxtbolag.

Enligt Söderberg & Partners är fonden väl diversifierad med tyngdpunkt inom industri. Den har också stor exponering mot Storbritannien och Tyskland.

”Fonden har historiskt haft en högre avkastning än många andra jämförbara fonder inom kategorin”, skriver Söderberg & Partners.

Danske invest SICAV Europe Small Cap som investerar i små och medelstora företag med ankytning till Europa.

”Fondens relativt koncentrerade portfölj är fördelad mellan olika länder och sektorer vilket ger god riskspridning”, skriver Söderberg & Partners.

Cliens Sverige Fokus brukar ha 20-25 svenska innehav.

”Koncentrationen av innehav innebär en ökad risk, men också en ökad möjlighet till avkastning”, skriver Söderberg & Partners.

Nordea Småbolagsfond Sverige är intriktad på små och medelstora svenska bolag och har en portfölj med 60 bolag i dag, med tyngdpunkt inom industri.

”Fonden har även möjlighet att placera upp till tio procent i små och medelstora företag noterade på de övriga nordiska aktiemarknaderna”, skriver i Söderberg & Partners.

Finansrådgivaren lyfter också fram fem svenska bolag i veckoanalysen:

• Assa Abloy, som bedöms ha bra ”långsiktiga förutsättningarna och gynnas av en stark konjunktur”, Nibes vars ”långsiktigt goda förutsättningar” bedöms vara intakta, Securitas aktie som får beröm för sina ”defensiva kvaliteter” och fördjupning mot teknikbaserade tjänster, Getinge, som efter nyemissionen fått en starkare balansräkning och Autoliv som får uppskattning för sin” finansiella styrka, där nettoskulden befinner sig i den nedre delen av målintervallet”.

Författare Joel Holm

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.