Aktiespararna

Fem heta aktier

Av David Flatbacke-Karlsson
30 januari 20182 min lästid

Ansedda analyshuset har ett gäng absoluta favoritbolag.

Fem aktier som spås en god framtid.

I alla fall enligt proffsen.

Intressanta råd. Det är vad Söderberg & Partners ger i sin senaste veckoanalys.

Analyshuset har spanat in fem aktier som kan ha en rolig utveckling framför sig.

Därför får bolagen goda omdömen

I Millicom ser Söderberg & Partners en positiv vändning som går att bygga vidare på i Latinamerika. Visst kostar den ökade investeringstakten, men den betyder mycket ur ett strategiskt perspektiv. Ett möjligt utträdande ur Afrika kan också få aktien att lyfta i och med att både nettoskulden och kassaflödet skulle förbättras samtidigt som risken i bolaget minskar.

Assa Abloy lyfts tack vare positiva långsiktiga förutsättningar, en alltjämt god konjunktur, potentialen att göra förvärv och lättare jämförelsetal. Söderberg & Partners framhåller bland annat även den höga tillväxten och den stora geografiska exponeringen. Strukturella trender, så som e-handel, och en lägre premievärdering är andra saker som gillas med låsjätten.

Söderberg & Partners uppskattar en bra organisk tillväxt, en låg penetrationsgrad av värmepumpar utanför Sverige och möjligheten att göra ytterligare förvärv när det kommer till Nibe. Att värderingen har fallit är också en positiv aspekt.

Framfarten i USA ger Securitas utomordentliga möjligheter att utvecklas tillväxtmässigt. Ett stabilt kassaflöde och fin förvärvspotential lär också kunna ge vinsttillväxten en bra snurr. Söderberg & Partners tycker inte minst om bolagets defensiva kvaliteter och en omställning i affären mot mer teknikbaserade tjänster.

Getinge har haft det motigt på sistone. Interna bekymmer och en svag tillväxt har satt press på aktien. Men Söderberg & Partners menar att det finns goda chanser att få se en trevligare kursutveckling framöver. En ny vd, Mattias Perjos, är på plats sedan ett tag tillbaka. Getinges balansräkning står även bättre efter nyemissionen. Söderberg & Partners ser även ljusare på medicinteknikjättens tillväxtframtid.

Dela med dig