Aktiespararna

Fem investmentbolag att köpa nu: "Rabatt på rabatt"

1 februari 20232 min lästid
"Peter Lindvall är fondförvaltare för Kavaljer Investmentbolagsfond. Foto: Pressbild.".
Fem investmentbolag att slå till på. Så kan man sammanfatta fondförvaltaren Peter Lindvall och DNB:s mäklare Anders Rudolfssons köpråd just nu.

Peter Lindvall är fondförvaltare för Kavaljer Investmentbolagsfond. I en artikel med Dagens Industri ger han sina aktietips och säger att det är viktigt att tänka långsiktigt när man handlar aktier i dessa bolag.

Lindvall själv försöker aldrig tajma marknaden, utan fokuserar på tiden i marknaden.

"Välskött bolag med många fina innehav"


Med det sagt så ser den erfarne förvaltaren just nu köpläge i Investor, Industrivärlden, Lundbergs, Svolder och Byggmästare Anders J Ahlström.

Investor har en substansrabatt runt 10% i dagsläget, vilket är historiskt lågt. Men Lindvall ser ändå köpläge.

Lundbergs har en substansrabatt på 5%, vilket är bra om man tittar historiskt.

”Det är ett välskött bolag med många fina innehav. Det fina med Lundbergs är att du får rabatt på rabatt då Lundbergs är storägare i Industrivärlden som i sin tur också handlas till bra rabatt nu”, säger Peter Lindvall till Dagens Industri.

Tidningen har också pratat med Anders Rudolfsson, mäklare på DNB, som håller med Lindvall om att det är köpläge i Lundbergs.

Ovanligt att bolaget handlas till rabatt överhuvudtaget
Rudolfsson tycker också att det är köpläge i Industrivärlden som nu har en substansrabatt på cirka 13%.

”Det har sällan varit så och det är ganska ovanligt att Lundbergs handlas till rabatt överhuvudtaget. I Lundbergs får man en större exponering mot realtillgångar som fastighet och skog men tror man på att verkstadssektorn kommer studsa tillbaka är Industrivärlden rätt att köpa med fina bolag som Sandvik, Alleima, Volvo och SCA”, säger han till tidningen.

Fotnot: Samtliga aktier som Peter Lindvall tipsar om finns i Kavaljers fonder.

Dela med dig