Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-08-21

Finansprofilens långsiktiga fondtips

wysiwyg_image

Finansprofilen Petrusko lyfter i ett blogginlägg fram indexfonden ”Aktiespararna Direktavkastning”. ”En bra komponent i ett långsiktigt spar”.

Finansprofilen Petrusko har tiotusentals följare på sociala medier och sin blogg – och skriver ofta och mycket om sparande och aktier.

I en uppmärksammad bloggpost lyfter profilen fram ”Aktiespararna Direktavkastning”, som med en avkastning på 8,4 procent är den svenska indexfond som gått bäst i år.

LÄS OCKSÅ: Aktiespararnas succéfond

”Jag gillar den här fonden som kan vara en bra komponent i ett långsiktigt spar”, skriver Petrusko.

Fondens riskspridning gör den till ett intressant komplement till såväl enskilda aktier som vanliga indexfonder, enligt Petrusko.

”Den ger riskspridning i en portfölj av enskilda aktier och den ger ett vanligt indexspar potentialen att nå lite högre avkastning”.

Fonden består av de 15 storbolag på Stockholmsbörsen med högst direktavkastning bland de 40 mest omsatta i SIX60 index – och speglar därmed SIX Sweden Dividend 15 Index (SIXDIV15SWGI).

Årets föreslagna utdelning viktas till 60 procent och de två föregående årens utdelningar viktas till 30 procent respektive 10 procent i direktavkastningen, enligt Aktieinvest Fonder, som förvaltar fonden.

” Man är alltså inte extra exponerad i något specifikt innehav i fonden som man är i en vanlig indexfond där till exempel Nordea och H&M väger jättemycket mer än många andra innehav. En annan sak som är nice med fonden är just det där med inriktningen på bolag med bra direktavkastning”, skriver Petrusko.

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.