Aktiespararna

Fingerprint-vd:ns lagerbedömning

Av Nyhetsbyrån Direkt
2 juni 20172 min lästid

Fingerprint Cards vd Christian Fredrikson upprepar bedömningen om att lagren i värdekedjan, som påverkat bolaget rejält negativt de senaste kvartalen, ska vara tillbaka på normala nivåer i slutet av andra kvartalet.

"Som vi tidigare sagt så räknar vi med att lagren i värdekedjan ska vara normaliserade i slutet av det här kvartalet", säger Christian Fredrikson i en intervju med Redeye som analysfirman lade ut på sin hemsida på fredagen.

Christian Fredrikson är för tillfället på affärsresa i Kina och besöker kunder, samarbetspartners och "tar pulsen på marknaden".

Redeyes analytiker Viktor Westman påpekar också att det verkar som att det har varit färre lanseringar av telefoner med Fingerprint Cards sensorer så här långt i år.

Christian Fredrikson förklarar att Fingerprint Cards försöker kommunicera alla lanseringar bolaget har tillåtelse från kunderna att gå ut med.

"De kan därför ge en bra bild över vår kundbas men det är inget bra mått på marknadsandelar eftersom kundernas strategi när det gäller lanseringstidpunkter och hur många varianter man ska lansera varierar", säger han och uppger att flera av bolagets kunder har lanserat väsentligt färre varianter i år och förklarar att statistiken då kan se lite konstig ut.

Han påpekar också att det inte är antalet modeller marknadsandelarna räknas på, utan volymen av telefoner som är sensorförsedda.

"Vi är fortsatt marknadsledande och uppskattar fortfarande att våra marknadsandelar är runt 50 procent", säger Christian Fredrikson.


Dela med dig