Aktiespararna

First North-bolaget har rusat 75 procent – på tre dagar

Av Nyhetsbyrån Direkt
23 maj 20182 min lästid

First North-noterade Seatwirl fortsätter att stiga drygt 10 procent på onsdagen efter tisdagens rejäla uppgång på drygt 40 procent.

Aktiviteten i aktien är hög och antalet avslut hittills under onsdagen överträffas enbart av den handel som märktes när bolaget noterades i december 2016.

Seatwirl, som är ett utvecklingsbolag inom havsbaserad vindkraft, har klättrat kring 75 procent under innevarande vecka. Aktiviteten på Seatwirls pressavdelning har varit hög de senaste dagarna med tre pressmeddelanden sedan i måndags:

* Måndag: Seatwirl meddelade att långsiktigt samarbete inletts med Siemens med fokus på de tekniska delarna i ett flytande vindkraftverk.

* Tisdag: Seatwirl inleder ett forskningssamarbete med Chalmers och RISE (Research Institutes of Sweden) för ett projekt som utförs inom Svenskt Vindkrafts Tekniskt Centrum.

* Onsdag: Seatwirl har tecknat en avsiktsförklaring med specialistbolag inom offshore och solceller med målet att tillsammans med dem erbjuda utvalda nischmarknader el från flytande vindkraftverk och solceller.

Seatwirls huvudmål är att bli en ledande aktör inom flytande vindkraft och att leverera "stora kostnadseffektiva" vindkraftverk för elproduktion till det vanliga nätet. Ett delmål på vägen dit är att utveckla ett vindkraftverk på 1 megawatt med planerad sjösättning 2020.

I onsdagens pressmeddelande uppgav Seatwirl att några marknader nu identifierats där vindkraftverk av storleken 1 megawatt kan fylla ett tydligt marknadsbehov och ser därför en möjlighet att bygga upp en verksamhet riktad mot dessa nischmarknader parallellt med huvudmålet.

"Det kan leda till att intäkter kommer betydligt tidigare än vad som ursprungligen var planerat", skriver bolaget.

Dela med dig