Aktiespararna

Flygjätten ratar bolagets system – aktien rasar nästan 40 procent

Av Nyhetsbyrån Direkt
10 oktober 20181 min lästid

CTT Systems storkund Boeing kommer att ta bort avfuktningssystemet Zonal Drying från CTT på flygplansmodellen Boeing 787.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Beslutet är en följd av att Boeing bestämt sig för att upphöra med så kallad "moisture control"-system som standard på Boeing 787.

Beslutet får finansiellt genomslag på CTT mot slutet av 2019, skriver CTT.

"När beslutet träder i kraft sjunker inte enbart, allt annat lika, CTTs leveransvärde till nyproducerade 787-flygplan, utan även tillhörande IP-leveranser och eftermarknadsintäkter. Under 2017 och första halvan av 2018, utgjorde dessa poster sammantaget 15 - 20 procent av CTTs totala nettoomsättning", heter det i pressmeddelandet.

CTT omsatte 140 miljoner kronor under första halvåret 2018.

CTT framhåller att bolaget kommer att kvarstå som leverantör till Boeing 787 vad gäller luftfuktare till cockpit och besättningarnas vilomoduler.

"Det här är givetvis oönskat för CTT, men avfuktningssystemets primära marknad är narrowbody-flygplan", säger CTT:s vd Torbjörn Johansson i pressmeddelandet.

Aktien rasar

CTT Systems faller blytungt på börsen efter att nyheten offentliggjorts. Vid 11.40-tiden är aktien ned cirka 36 procent.

Dela med dig