Aktiespararna

Folkaktien trotsade trenden - steg med 9%

19 april 20231 min lästid
Avkastningsportföljen klarade sig bättre än index trots orosmoln.

Trots två banker i portföljen, Handelsbanken och Nordea, tog sig avkastningsportföljen igenom bankoron något bättre än börsen som helhet. Portföljen föll med 6,1%, index med 6,7%.

Vill du vara först med våra köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Intrum, drabbat av bland annat stora nedskrivningar, fortsatte resan söderut och tappade 29%. Aktien handlas nu så lågt som fem gånger vinsten och med en direktavkastning på 13%.

Mer positivt finns att hämta i Tele2 som trotsat den negativa börstrenden och steg med 9% under perioden. Bidragande till kursuppgången var en artikel i Financial Times om att det Hongkongbaserade infrastrukturkonglomeratet CK Hutchison kan vara på gång att driva en konsolideringsvåg inom europeisk telekommarknad.

Även Lundin Gold hade en fin utveckling, +7%, bolaget meddelade under perioden uppdaterade guldreserver för gruvan Fruta Del Norte i Ecuador värt cirka 30 miljarder kronor med dagens guld- och dollarkurs.


Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärer i våra aktieportföljer och nyheter sammanfattade.

LÄS MER: Basportföljen: Aktierna som klarade sig bäst i portföljen


Dela med dig