Aktiespararna

Förvaltaren ser bra uppsida i pressade aktierna

Av Jessika Bouveng
13 juli 20231 min lästid
Vad händer på handlargolvet? Mikael Johansson går igenom för analyssajten Aktiellt vad som händer på börsen och vilka aktier han finner intressanta för tillfället.

Börsveckan har enligt kapitalförvaltaren Mikael Johansson varit ganska lugn då investerare inväntar den mer intensivare delen av rapportperioden som sätter igång nästa vecka.

Allra mest tror han att marknaden ser fram emot verkstadsbolagen som agerar temperaturmätare på konjunkturen. Där tror han att man främst kommer att hålla ett öga på orderingången och hur bolagen kommunicerar sina utsikter.

Ser en bra uppsida

Förvaltaren går sedan vidare med att diskutera aktier som han ser sparare undviker för tillfället. Han säger till analyssajten att det fortfarande råder oro vad gäller inflationen och räntorna vilket gjort att investerare har undvikit fastighetsaktier.

Däremot tror han att det sannolikt finns en stadig uppsida för den som köper aktierna idag om man menar att behålla dem något år framåt.

Två av Swedbanks favoriter inom sektorn är Balder och Nyfosa. Banken ser köpläge i aktierna och ser en uppsida på över 50% i båda.

Mikael Johansson tar även upp banksektorn som haft det lite tuffare i år. Framförallt har det varit kämpigt för Handelsbanken med sin exponering mot fastighetssektorn. Förvaltaren är dock positiv inför Q2.

“Vi tror dock att bankerna även detta kvartal kommer att leverera stabila rapporter, marknaden vill se fortsatt kostnadskontroll och att kreditförlusterna förblir på låga nivåer”, säger han.

Dela med dig