Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-15

Förvaltarens bästa råd

Bas Fredrik Skoglund har förvaltat Länsförsäkringars småbolagsfond med framgång. Han berättar om sina favoritaktier, framtiden för fastigheter och Husqvarna.

Vilket innehav har utvecklats bäst i fonden? Stillfront och Sinch har bidragit mest till fondens utveckling under min tid, men Lyko på tredje plats har haft högst avkastning av bolagen i fonden, men till en lägre vikt i fonden. Husqvarna är ett innehav i fonden. Hur ser utsikterna ut där? Huskvarna är även min hemstad! Jag gillar Husqvarna aktien av många skäl - hållbarhet, tillväxtpotential, lönsamhetspotential – till en ganska rimlig värdering. De viktigaste triggers för aktien framåt ligger inom hållbarhet, digitalisering och den amerikanska robotmarknaden. Vad är caset i byggbolaget Peab? Caset i Peab bygger på att marknaden inte värdesätter den transformation som Peab genomfört de sista 7 åren. Från ett divisionsdrivet traditionellt byggbolag till ett regionalt drivet och mer fastighetsinriktat (framförallt bostäder) bolag. Vinst och substanstillväxt till ett rimligt pris tycker jag. E-handlaren Boozt är en gammal favorit. Kan bolaget fortsätta sin marginalresa? Det tror jag - och bolaget flaggar ju för det också i senaste delårsrapporten. Boozt har varit (och är) på en kraftig tillväxtresa. De har optimerat verksamheten utifrån tillväxt - inte marginal. Jag tror att det kommer bli lite mer fokus på marginal framgent, vilket i så fall kan skapa kraftig vinsttillväxt.

Finns det någon aktie som fångat din uppmärksamhet den senaste tiden? Stillfront och Embracer är ju två av mina favoritaktier. Även om aktierna har gått väldigt bra, så tror jag trenderna och företagsledarna i bolagen fortsatt är väldigt intressanta. Är det någon sektor som aktiemarknaden underskattar för tillfället? Delar av fastighetssektorn är tycker jag är underskattad – speciellt om vi får ett vaccin som löser problematiken med Covid-19. Men å andra sidan - finns det andra sektorer som är överskattade, även om vi får ett vaccin. Tror du fastighetsaktierna gör revansch i höst? Det beror nog i väldigt hög grad på vaccinutvecklingen om det blir bra i höst eller ej. På längre sikt dock, så är ju fastighetssektorn i stort gynnad av det låga ränteläget i världen.