Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-07-18

Förvaltarens köptips i handelsoron: ”Fynda kvalitetsbolag”

wysiwyg_image

Ett handelskrig skrämmer inte Skagen Global.
I stället har fondens förvaltare hittat en trio extra spännande aktier.
– Oroligheter som dessa öppnar möjligheter, säger Knut Gezelius till Dagens Industri.

LÄS OCKSÅ: Ser nedgång på 50 procent: ”Största bubblan någonsin – kommer att spricka”

Om ett handelskrig, vilket ter sig allt troligare i och med införda tullar och ett upptrappat ordkrig, bryter ut skulle börsturbulens kunna uppstå.

Men en konflikt skulle även ge investerare som är långsiktiga bra lägen att köpa på sig intressanta aktier, menar fonden Skagen Globals förvaltare.

– För oss som aktiva ”stock pickers” öppnar oroligheter som dessa upp möjligheter. När andra investerare oroar sig för ett handelskrig kan vi fynda kvalitetsbolag. På lång sikt lönar det sig, även om det kan bli skakigt på kort sikt, säger Knut Gezelius till Dagens Industri.

MISSA INTE: Så kan handelskriget påverka börsen: ”Inte tänkt på effekterna”

Nya favoritaktier

I det andra kvartalet har Skagen Global, som breddat omfånget angående vilka bolag som går att lägga i portföljen, införskaffat sig tre amerikanska aktier. Mastercard, Moody´s och Tyson Foods är namnen på bolagen.

Skagen Global gillar att kreditkortsbolaget Mastercard kan dra nytta av att allt fler betalningar sker i den elektroniska världen.

Kreditvärderingsbolaget Moody´s är ganska ensamt inom sin nisch och kommer att bli en vinnare på att tillväxtmarknadernas finansiering kommer att börja ske genom obligationer.  

SE ÄVEN: Buffetts miljardgåva – till Gates

Tyson Foods, USA:s mest framstående kycklingproducent, har fått se sin aktie tappa i slagkraft på grund av oro runt bolaget. Skagen Global understryker dock att prisbilden och proteintrenden fortsatt är till Tyson Foods fördel.

”När du motstår frestelsen lägger du grunden”

Pål Bergskaug, Skagens försäljningschef i Norge, skickar med ett viktigt råd till sparare.

– När du handlar aktier till låga kurser och motstår frestelsen att sälja när alla andra säljer, lägger du grunden för framtida avkastning, säger han till Dagens Industri.

YTTERLIGARE LÄSNING: Finansmannen: ”Största kraschen i vår livstid på väg”

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.