Aktiespararna

Fullsatt när Gardell möter aktiesparare

Av Redaktionen
14 maj 20183 min lästid

Christer Gardell om Volvo-affären med Geely, Ericsson och Cevians plan med Autoliv.
Det är inte konstigt att det är fullsatt på Aktiespararnas Börskväll på Hotell Rival i Stockholm i kväll.
– Vi vill ge spararna såväl inblickar i faktorerna bakom näringslivets storaffärer som nyttiga tips som hjälper dig att navigera på börsen, säger Joacim Olsson, Aktiespararnas vd.

I kväll klockan 18 är det dags igen för Aktiespararnas Börskväll på Hotell Rival.

Aktiespararnas vd Joacim Olsson, som hälsar publiken och gästerna välkomna, ser fram emot programmet.

– Vi vill ge spararna såväl inblickar i faktorerna bakom näringslivets storaffärer som nyttiga tips som hjälper dig att navigera på börsen, säger Joacim Olsson.

Utfrågningarna leds av näringslivsjournalisten Henrik Frenkel.

Flera höjdpunkter

En huvudpunkt är samtalet med Christer Gardell, om bland annat försäljningen av aktierna i AB Volvo till Geely, satsningen på Ericsson och Cevians plan för Autoliv-investeringen.

Vem undrar inte hur går börsen kommer att gå i år – och när det är dags att göra sig likvid? Ann Grevelius, Senior Advisor på GP Bullhound och tidigare chef för den svenska och nordiska aktieförvaltningen på SEB, kommer ge viktiga tips för hur man som ska sparare ska navigera på en alltmer turbulent aktiemarknad.

Räkna också med ett spännande samtal med Magnus Brännström, vd på Oriflame, om satsningen på digitaliserad försäljning och försäljningen i Ryssland.

Bilförsäljningen slår nya rekord. Men hur påverkar osäkerhet kring miljözoner, dieselbilar och nya skatteregler för bilar Bilia? Raka svar från Per Avander, vd på Bilia.

När andra bostadsutvecklare frossat i markköp och nu måste slumpa bort bostäder och fastigheter, så har JM hållit igen. Ändå har aktien åkt rätt ner i källaren. Hur ser Claes Magnus Åkesson, CFO på JM, på framtiden?

Ett uppdrag viktigare än andra

Isabelle Ducellier berättar om sitt livs viktigaste uppdrag: generalsekreterare på Barncancerfonden.

– I Börskvällskonceptet har Aktiespararna valt att fokusera på de lite större börsbolagen. Nu kör vi för fjärde gången på ett år. Och det har varit fulla hus på Rival i Stockholm varje gång, berättar Christophe Genetay, projektledare för Aktiespararnas Börskvällar och tidigare utbildningschef på Aktiespararna.

Aktiespararnas Börskväll börjar kl 18.00 och är slut cirka 21.10.

Dela med dig