Aktiespararna

Fullt av nya rekar på svag måndagsbörs

Av Redaktionen
7 september 20212 min lästid

Det är måndag och Stockholmsbörsen har fallit tillbaka allteftersom dagen lider och handlas i skrivande stund på minus 0,5 procent.

Bland storbolagen hittar vi H&M, Ericsson och Volvo i topp med uppgångar mellan 2 och 3 procent. Getinge sticker ut på nedsidan och föll 4 procent. Rött lyste det även för populär Evolution som tappar 4 procent.

Rekommendationer skapar turbulens

På rekommendationsfronten har SEB Equities höjt Securitas till köp med riktkurs 160 kronor. Aktien steg 3,4 procent till 139:70 kronor.

Handelsbanken Capital Markets har inlett bevakning av Renewcell med köpråd och riktkurs 400 kronor. Textilåtervinningsbolagets aktie belönades med ett kurslyft på 7,9 procent till 215 kronor.

Stökigt i Betsson

DNB Markets sänker rekommendation till behåll från tidigare köp på Betsson. Aktiespararnas analytiker Carl-Henrik Söderberg kommenterar den volatila Betsson-aktien så här:

- Aktien steg ju kraftigt på de budrykten som florerade för ett par veckor sedan, och troligen påeldad av att många blankare täckte sina positioner på grund av rädsla för just ett uppköp. Det är alla blankares mardröm. Men sen gick det fort. Vd Pontus Lindwall lämnade oväntat och kort därefter även styrelseordförande, detta utan någon egentlig förklaring från någons sida. Detta skapar givetvis en osäkerhet och marknden frågar sig vad som pågår internt hos Betsson just nu. Vi får se vad som händer framöver och om det ens blir något bud i närtid, avslutar Carl-Henrik.




Betssons kursutveckling senaste månaden där aktien rört sig kraftigt på slutet.


Lyssna på senaste avsnittet av Aktiepodden som släpptes idag måndag

Börsveckan satte i senaste numret köpråd på Fractal Gaming och Thunderful som steg 5,9 respektive 1,4 procent. Nepa, som tidningen satte säljstämpel på, backade 1,2 procent. Kollegorna på Affärsvärlden tilldelade Idun Industrier ett köpråd även om tidningen menar att risknivån är hög. Aktien steg 4,9 procent.

E-handlaren BHG fick stöd av köpstämpel i DI och klättrade 2,5 procent.

Dagens ögonbrynshöjare

RNB byter inriktning och säljer sin befintliga verksamhet Brothers och avser genom apportemission köpa medicinteknikbolaget Coala Life. Aktien sjönk nära 15 procent.

Dela med dig