Aktiespararna

Garo skakas av ägarstrid

Av Finwire/Redaktionen
17 april 20241 min lästid
Tomas Risbecker, vd Svolder.
Elinstallationsbolaget Garo skakas av en ägarstrid på högsta nivå: den näst största ägaren Svolder lämnar valberedningen i protest inför stämman.

”Vi har kommit med konstruktiva förslag, men inte fått något gehör”, säger Svolders vd Tomas Risbecker till Dagens Industri, då Svolder ville se en ersättare när industriveteranen Lars-Åke Rydh lämnar.

Av kallelsen till årsstämman den 14 maj framkom att Lars-Åke Rydh avböjt omval och att inget förslag på ersättare presenterats.

Tomas Risbecker befarar att Garos styrelse försämras.

För två veckor sedan betonade Tomas Risbecker i en Di-intervju vikten av att arbeta med sina innehav via valberedningar – genom att sitta med där ser de till att ledningen blir bra, förklarade han.

Di uppger vidare att beskedet att Svolder hoppar av valberedningen kan vara ett tecken på att man är på väg ur innehavet. Svolder framförde kritik mot ledningen i samband med Svolders senaste delårsrapport.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig