Aktiespararna

Grönt ljus för Aktiespararna Aktiv

Av Redaktionen
14 juni 20241 min lästid
Finansinspektionen har godkänt den nya fonden Aktiespararna Aktiv. Det innebär att alla medlemmar i Aktiespararna från och med i höst kan spara utan avgift i en avgiftsfri aktivt förvaltad fond.

Den nya fonden Aktiespararna Aktiv har fått grönt ljus av Finansinspektionen. Fonden, som är helt avgiftsfri för Aktiespararnas medlemmar, kommer att följa Aktiespararnas framgångsrika kapitalförvaltning. Det innebär att innehaven huvudsakligen kommer bestå av de aktier som finns i Aktiespararnas Bas-, Utdelnings- och Småbolagsportfölj.

Basportföljen har sedan start (feb 2011) avkastat 361% mot jämförelseindex (SIXRX) 326%. Motsvarande för Utdelningsportföljen är 356% och Småbolagsportföljen 474%.

Fonden ska aktivt investera i svenska bolag men har rätt att investera 10% av fondförmögenheten på övriga nordiska marknader.

Fonden, som kommer att förvaltas av Cicero Fonder, riktar sig mot Aktiespararnas medlemmar men är möjlig att investera i som icke-medlem, då är det dock en avgift på 1,5%.

Förutsatt att förberedelserna går enligt plan kommer fonden lanseras någon gång i höst. Aktiespararna kommer löpande att informera om fonden på Aktiespararna.se och i magasinet Aktiespararen.Fonder

Dela med dig