Aktiespararna

Grundaren storsäljer i spelkometen – satsar på yachter

Av Nyhetsbyrån Direkt
8 augusti 20182 min lästid

En av kasinobolaget Evolution Gamings medgrundare, Richard Hadida, har under juli sålt drygt 345.000 aktier i bolaget.

Det framgår av ägardatatjänsten Holdings senaste uppdatering och det bekräftas av Richard Hadida för Nyhetsbyrån Direkt via mail.

Den sålda posten, värd cirka 225 miljoner kronor om man utgår från snittkursen under juli, motsvarar nästan 1 procent av det totala antalet aktier bolaget.

Richard Hadida, som på Linkedin titulerar sig själv grundare av och "Creative Director" på Evolution Gaming, äger 100.000 aktier i Evolution Gaming efter affären, eller per den 31 juli, enligt Holdings noteringar. Den posten motsvarar en ägarandel på 0,3 procent.

Av hans Linkedin-profil framgår även att han sedan i våras är vd för företaget Oyster Yachts, ett bolag som beskriver sig själv som en av världens ledande tillverkare av segelbåtar inom premiumsegmentet.

Richard Hadida köpte Oyster Yachts enligt ett pressmeddelande från bolaget i början av april. I det citeras han säga att det krävs "tuffa, snabba beslut" för vända båtbolaget som grundades 1973 men som verkar har haft finansiella problem de senaste åren. Det är dit pengarna ska gå, enligt honom själv.

"Jag har mycket investeringar att göra just nu i Oyster Yachts, Storbritanniens främsta yachtbolag, som jag köpt personligen", skriver Richard Hadida i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt efter frågor om innehavsminskningen.

"Jag kommer att behålla de 100.000 aktierna långsiktigt och när jag väl får stabilitet i båtverksamheten så kommer jag kanske att köpa tillbaka mer i Evo. Får se", skriver han vidare.

Richard Hadida väckte viss uppmärksamhet redan i våras när han enligt ägarstatistik för mars minskat sitt innehav med nästan en halv miljon aktier. I en kommentar till Direkt sade Richard Hadida då att han sålt på grund av skatt och att han köpt tillbaka nästan allt under april vilket ägarstatistiken för den månaden mycket riktigt visade. Sedan dess har ägandet uppgått till 445.368 aktier, ett innehav som placerade honom på tolfte plats i Evolutions ägarlista. I och med avyttringen ligger han på plats 40.

Dela med dig