Aktiespararna

Handelsbanken: Fortsatt köpläge i aktien efter rapport

Av Jessika Bouveng
24 juni 20241 min lästid
Handelsbanken behåller sin köpstämpel för Skistar efter rapporten.
Trots svajig rapport väljer Handelsbanken att behålla sin köprekommendation för Skistar.

Förra veckan redovisade Skistar en delårsrapport för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2023/24 och rapporten kom in sämre än vad marknaden hade väntat sig.

Omsättningen steg 5,7% till 1 490 miljoner kronor. Utfallet kan jämföras med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 1 556. Organiska tillväxten, exklusive valutakurseffekter, var 5 %.

Bokningsläget inför vintersäsongen 2024/25, mätt i antalet objektsnätter i Skistars logiförmedling, är 9% högre än jämfört med samma period året innan.

“Ökningen är främst driven av tidig bokning från utländska gäster”, kommenterade vd Stefan Sjöstrand.

Fortsatt köpläge i Skistar enligt SHB

Handelsbanken har idag kommenterat rapporten och banken skriver i sin analys att man väljer att behålla både sin kortsiktiga och långsiktiga köprekommendation för aktien. Bokningläget för den kommande vintersäsongen är en av anledningarna till bankens positiva syn på aktien.

”Dessutom har kapaciteten ökat något, priserna är upp 6 procent och med nya uppgraderade liftar vid vissa skidorter har investeringarna minskat mer än vad vi räknade med. Denna kombination banar vägen för hälsosam vinsttillväxt och starka kassaflöden”, skriver banken.

LÄS MER: Sämre än väntat från Skistar

LÄS MER: "Gästerna spenderar mer än någonsin"

SkiStarMedia och analyshus

Dela med dig