Aktiespararna

Hansa Biopharma genomför nyemission om 372 miljoner

Av Finwire/Redaktionen
12 april 20242 min lästid
Aktierna emitteras till en teckningskurs på 29,12 kronor per aktie.
Bioteknikbolaget Hansa Biopharma har slutfört en riktad nyemission av aktier som tillför bolaget 372,2 miljoner kronor före transaktionskostnader.

Aktierna emitteras till en teckningskurs på 29,12 kronor per aktie, motsvarande stängningskursen för Hansa Biopharmas aktie igår, den 11 april.

Bland investerarna som tecknat aktier finns Braidwell, Redmile Group, Fjärde AP-fonden, Sphera Healthcare, Woodline Partners, en entitet som förvaltas av Heights Capital Ireland och Maven Investment Partners.

"Jag är mycket nöjd över det starka intresset för Hansas equity story från ledande internationella specialistinvesterare. Denna transaktion kommer att bidra till att finansiera förberedelserna inför en potentiell lansering i USA av imlifidase inom njurtransplantation, stärka den pågående produktutvecklingen inom autoimmuna indikationer och möjliggöra fortsatt klinisk utveckling av HNSA-5487, den ledande kandidaten från NiceR-programmet för upprepad dosering", säger Søren Tulstrup, vd för Hansa Biopharma, i en kommentar.

Ska finansiera lanserng i USA

Vad skall då kapitalet användas till? Hansa Biopharma avser att använda nettolikviden från emissionen för att finansiera det fortsatta utvecklandet och förberedelsen av en potentiell lansering av imlifidase i USA, fortsatta utvecklingen av HNSA-5487, rörelsekapital och övriga bolagsändamål, heter det i ett pressmeddelande.

William Blair och Carnegie var rådgivare.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig