Aktiespararna

Här är nya aktietips från Börsveckan

Av Nyhetsbyrån Direkt
29 maj 20171 min lästid

Köp Wilson Therapeutics, VBG och Drillcon, men avvakta med Ages och Xano.

Det är några av råden i veckans nummer av Börsveckan, som även landar i en neutral rekommendation för Moberg Pharma.

För läkemedelsbolaget Wilson Therapeutics bedöms oddsen vara goda och marknadspotentialen stor, och risk/chans-förhållandet därmed gynnsamt. Köprådet består.

Verkstadskoncernen VBG anses fortfarande vara attraktivt värderad, baserat på antaganden om organisk tillväxt på 10 procent och en rörelsemarginal på 12,9 procent i år, vilket ger p/e 13. Ett tidigare köpråd upprepas.

För borrningsspecialisten Drillcon "pekar allt på tillväxt igen" efter några tuffa år. Trots en uppgång på 50 procent i år bedömer Börsveckan att det finns mer att hämta, och den riskvillige investeraren kan äga både den något lägre värderade kunden Boliden och Drillcon.

Teknikföretagskoncernen Xano och dess avknoppning Ages, som tillverkar precisionskomponenter i stora serier, får båda rådet avvakta. Xano bedöms ha "rusat färdigt" efter en uppgång på 60 procent på börsen i år, och Ages anses ha för stort beroende av en osäker bilindustri.

Läkemedelsbolaget Moberg Pharma har visserligen en uppsida givet forskningsportföljen, men med Börsveckans investeringshorisont räcker det inte till mer än en neutral rekommendation.

Dela med dig