Aktiespararna

Buffett avser att köpa fler aktier i de japanska handelshusen

11 april 20231 min lästid
Här är bolagen legendaren tänker köpa mer aktier i.

Finansmannen Warren Buffett avser att utöka Berkshire Hathaways exponering mot de japanska handelshus i vilka man är delägare. Det uppgav han i en intervju med Nikkei Asia.

Berkshire aviserade i augusti 2020 förvärv av mer än fem procent av aktierna i de ledande handelshusen Itochu, Mitsubishi Corp, Mitsui & Co, Sumitomo och Marubeni. Detta följdes upp med att man utökade positionerna med en dryg procent i varje bolag i november förra året.

I intervjun sade Buffett att han är “väldigt stolt” över innehaven. Buffett befinner sig i Tokyo och kommer att besöka bolagen för att diskutera deras verksamheter och uttrycka sitt stöd, sade han.

Samtliga av bolagen var upp mellan 2-4 procent under den sena eftermiddagshandeln i Tokyo.

Buffett kommenterade också varför Berkshire skalade ner innehavet rejält i taiwanesiska halvledarjätten TSMC, efter att ha köpt aktier för över 4 miljarder dollar så sent som under tredje kvartalet 2022. Enligt honom spelade de geopolitiska spänningarna en roll i beslutet. Berkshire minskade sitt innehav i TSMC med 85 procent till 617 miljoner dollar vid slutet av 2022.

Dela med dig