Aktiespararna

Här är Erik Selins börsportfölj

Av Emil Kahi
6 november 20192 min lästid
Fastighetsmagnaten och miljardären Erik Selin äger massvis av aktier. Och inte bara i egna bolaget Balder, visar en genomgång av Placera.

Allt som allt utgör dock fastighetsbolaget Balder över 88 procent av Selins egen portfölj till ett värde av 24 miljarder kronor. Han äger även aktier för runt 700 miljoner kronor i det kommersiella fastighetsbolaget Sagax AB, vilket gör det till hans näst största innehav.

Inkassoföretaget Hoist Finance är tredje största bolaget i portföljen. Hoist är en stor köpare av förfallna konsumentfordringar i Europa. 10 procent av aktierna i Hoist Finance ägs av Erik Selin. Detta representerar ett värde på 470 miljoner kronor. Investeraren äger också en hel del aktier i Intrum. Värdet uppgår till 109 miljoner kronor.

I övrigt har han ett innehav i nio andra svenska fastighetsbolag.

Ett markant innehav i portföljen är hotellbolaget Pandox, ett bolag som Erik Selin äger 1 procent av, och som har ett värde på 193 miljoner kronor för honom. Han äger även 3 procent av NP3 Fastigheter.

Gillar nischer

Det är inte en hemlighet att Erik gillar att investera i nischade branscher. Bland hans innehav hittar vi TF Bank, Resurs Holdings och Collector.

Aktier har även köpts i mobilspelsoperatören Leo Vegas till ett värde av 53 miljoner kronor. Detsamma gäller Swedbank och spelbolaget Betsson.

Andra innehav är Nilsson Special Vehicles, Capacent Holding, Wonderful Times Group, Concordia Maritime samt Bergs Timber.

Se Erik Selins portfölj i sin helhet här.

Aktietips

Dela med dig