Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-06-05

Här är Leif GW Perssons favoritaktier

wysiwyg_image

Foto: Thron Ullberg/Bonniers förlag

De flesta känner garanterat igen Leif ”GW” Persson. Den i dag 72-årige kriminologen har en lång karriär bakom sig inom området sett ur både ett professor-, tv- och författarperspektiv. Allra närmast i tiden ligger hans populära och omtalade medverkan i SVT-satsningen ”Veckans brott”.

Men Leif ”GW” Persson är inte bara intresserad av att skriva deckare, synas i rutan och lösa brottsfall. Han har också en stor portfölj fylld med aktier. Dagens Industri har, med hjälp av ägartjänsten Holdings, tittat på innehaven som ägs av hans bolag Leif Gw Persson AB.

Nykomlingen blev en fullträff

Leif ”GW” Persson passade nyligen på att köpa in sig i teknikbolaget Terranet före börspremiären på First North-listan. Hans investering i Lundaföretaget blev en riktigt lyckad sådan. Aktien har ökat markant i värde sedan starten på 13 kronor i förra veckan och handlas nu för omkring 39 spänn.

Stockholmaren äger även, enligt Dagens Industri, aktier i First North-kollegan Footway värda omkring 200 000 kronor. E-handelsbolaget har klättrat med cirka 30 procent sett över det senaste året.

SAS är en av ”GW:s” viktiga grundpelare i portföljen då han äger 600 aktier i det pressade flygbolaget. Kursen har stigit med 15 procent 2017, att jämföra med Stockholmsbörsens breda index som stigit med runt 10 procent under samma period.

Gillar fastigheter

Leif ”GW” Persson tycks vara väldigt förtjust i fastighetsaktier. Han äger 5 000 aktier i Akelius som är värda omkring 1,6 miljoner kronor. Innehavet i Klövern uppgår till omkring 1,5 miljoner kronor. Aktierna är båda upp omkring 5 procent 2017.

Även Sobi har en stor plats i portföljen. Värdet på aktierna i det spännande läkemedelsbolaget ligger på omkring 1,1 miljoner kronor, skriver tidningen. Sobis kurs har blivit 34 procent starkare i år.

Resurs Holding har inte hittills inte varit någon lyckad investering för Leif ”GW” Persson. Han köpte 10 000 aktier i nischbanken i det första kvartalet, enligt Dagens Industri, och kursen har backat med cirka 7 procent sedan årsskiftet.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.