Aktiespararna

Här är miljonärernas favoritaktier just nu

Av Elin Hanspers
6 december 20232 min lästid
Här är de aktier som lockat Avanzas private banking-kunder i november.

Efter de röda siffrorna i oktober tog börsen ett glädjeskutt i november och OMXSGI stängde upp 9%, mycket på grund av inflationssiffror och signaler om räntetopp. Men hur har då miljonärerna agerat under månaden?

Avanzas private banking-kunder har, likt många tidigare gånger, främst köpt Investor B under månaden. Efter Investor kommer Nibe, som också brukar kvala in på topplistan. Avanza noterar att kursen är ned 36% sedan årsskiftet och att kvartalsrapporten inte kunde bryta den negativa utvecklingen. Aktiespararnas Korta portföljen köpte också tillbaka Nibe i slutet av november, läs mer här.

Hexatronic köps i kursraset

Längre ned på köplistan huserar Hexatronic, som haft en turbulent månad. Bolaget kom med en svag kvartalsrapport i slutet av oktober, som sedan följdes upp av en vinstvarning, den andra för året, tre veckor senare. Den tidigare kursraketen är nu ned runt 85% för året.

Listan över de mest sålda aktierna toppas av Rusta, som började handlas på börsen i oktober.

”Introduktionskursen sattes till 45 kr och efter en uppgång om knappt 10% har många investerare som spekulerade i snabba pengar nöjt sig och valt att ta hem vinsten”, skriver Avanza.

Sverigefonder mest köpta

Vad gäller de mest handlade fonderna har Sverigefonder tagit över förstaplatsen från globalfonder. De mest sålda fonderna var energifonder. Avanza noterar att oljepriset har fallit under månaden vilket haft en negativ påverkan på dessa fonder. Dessutom har räntefonder haft en tuff månad och säljs av.

Mest köpta aktierna

  1. Investor B
  2. Nibe
  3. Tele2 B
  4. Handelsbanken A
  5. Securitas B
  6. Evolution
  7. Investor A
  8. Hexatronic
  9. Skanska B
  10. Latour B

Mest sålda aktierna

  1. Rusta
  2. EnQuest
  3. SBB B
  4. Neobo
  5. Net Lease Office Properties
  6. Autoliv SDB
  7. VNV Global
  8. Nordic Waterproofing
  9. Millicom Int. Cellular SDB
  10. Dometic Group

Dela med dig