Aktiespararna

Här är nya aktietips från Börsveckan

Av Finwire/Redaktionen
27 november 20172 min lästid

Köp finska köttbolaget HK Scan och bilbesiktningsbolaget Opus, men avstå whiskytillverkaren Mackmyra och digitala marknadsföringsspelaren Tradedoubler, och avvakta med industrikoncernen Trelleborg.

Det är råden i senaste numret av Börsveckan.

HK Scan har ett par svaga år bakom sig och lönsamhetstrenden är svag, men värdering och förväntningar låga samt direktavkastningen höga 5 procent. Rådet blir köp.

Opus-aktien lockar också, eftersom bolaget har goda tillväxtmöjligheter på den fortsatt underpenetrerade globala bilbesiktningsmarknaden. Börsveckan anser att det finns gott om uppsida kvar i aktien, och ett tidigare köpråd upprepas.

Mackmyras omsättning har på senare tid ökat betydligt i ljuset av allt större varumärkeskännedom, men vinsterna hänger än så länge inte med och Börsveckan gillar produkterna mer än aktien. Några rapportnyheter den 30 november som ändrar den uppfattningen räknar tidningen inte med.

Trelleborg har "gjort en fantastisk lönsamhetsresa" de senaste åren, och den senaste rapporten visade dessutom äntligen positiv organisk tillväxt. "Men värderingen är tyvärr därefter", skriver Börsveckan och ger rådet att avvakta.

Tradedoubler, verksamt inom prestationsbaserad marknadsföring, liknas vid krisdrabbade Eniro: "att spara sig till lönsamhet är tufft med en kraftigt fallande omsättning". Tills tecken syns på tillväxt håller Börsveckan sig borta: "Man vill inte köpa ett nytt potentiellt Eniro".

Börsveckan gör inga förändringar i sin modellportfölj i veckans nummer.

Dela med dig