Aktiespararna

Här är nya aktietips från Affärsvärlden

Av Nyhetsbyrån Direkt
8 november 20171 min lästid

Köp Capio och finländska Fortum men vänta med Midsona och IAR Systems.

De råden ger Affärsvärlden i veckans nummer.

Vårdkoncernen Capio handlas med försiktiga antaganden om tillväxt och ökad vinst under de närmaste åren till p/e-tal på 14 respektive 12, "en ordentlig rabatt gentemot börsen som helhet".

"Rabatten är överdriven. Gör som Capios ordförande, förre Swedbankvd:n Michael Wolf. Han har köpt aktier i omgångar, senast i oktober. Riktkurs på ett års sikt: 57 kronor", skriver Affärsvärlden.

Finländska energijätten Fortums aktie kommer att handlas slagigt tills Uniper-affären är i hamn eller avblåst. Men oavsett utfall i den affären ser tidningen Fortum som "en bra defensiv sparaktie". Ett eventuellt köp av Uniper sker till "vrakpris" medan Fortum är en rimligt värderad utdelningsaktie om affären inte går igenom.

Vänta däremot med hälsovårdsbolaget Midsona vars värdering har krupit upp. Bolagets organiska tillväxt är vidare trög medan skuldsättningen är "riktigt hög", skriver tidningen vidare.

Vänta blir rådet även för programvarubolaget IAR Systems som ses som för högt värderat. Under det närmast kommande året kan en "fortsatt ljummen kursutveckling" förväntas, skriver tidningen, då p/e-talet är 27 och ev/ebit-värderingen är 20 på Affärsvärldens prognoser för 2018.

Dela med dig