Aktiespararna

Här är nya aktietips från Affärsvärlden: Sälj storbanken

Av Nyhetsbyrån Direkt
8 juni 20171 min lästid

Affärsvärlden rekommenderar köp i stålhandlaren BE Group och vårdbemannaren NGS medan Swedbank däremot ges en säljrekommendation och Alfa Laval anses vara fullvärderad.

Det är skörden av aktierekommendationer ur veckans utgåva av affärstidningen.

* BE Group anses vara på väg åt rätt håll, efter flera tunga år. Affärsvärlden påpekar dock att risken är hög, men lockas av potentialen till lönsamhetslyft. Rekommendationen blir köp med riktkurs 80 kronor på ett års sikt.

* NGS är sammantaget definitivt köpvärd med en motiverad riktkurs på 66 kronor om ett år, skriver Affärsvärlden. Vårdbemannaren utmanas av personalbrist och löneglidning inom vårdsektorn. Förvärv inom höglönsamma sektorer kompenserar dock, menar tidningen.

* Läget är dock fel i bolånebanken Swedbank, som ges en säljrekommendation av tidningen. Swedbank har placerat sig bland Europas absolut starkaste banker, men den sanningen byggs på en stapel av heta svenska bolån, vilket gör aktien oaptitlig enligt AFV.

* Alfa Laval är en fullvärderad aktie som man bör vänta med. Alfa Laval har utvecklats starkt på börsen under det senaste året. Nu finns det inte mycket mer att hämta i papperet, inte i närtid, enligt Affärsvärlden.

(https://old.aktiespararna.se/forfattare/Nyhetsbyr%C3%A5n%20Direkt)

Dela med dig