Aktiespararna

Här är nya börsrekorden

Av Nyhetsbyrån Direkt
9 januari 20182 min lästid

USA-börserna steg till nya rekordnivåer i den inledande handeln på tisdagen.

Vid 16.20-tiden hade Dow Jones industriindex avancerat 0,3 procent till 25.359. S&P 500 var upp 0,2 procent till 2.751 medan tekniktunga Nasdaqs kompositindex stärktes 0,1 procent till 7.165.

För enskilda aktier steg detaljhandlaren Target som höjt sin vinstprognos för det fjärde kvartalet efter en stark helghandel. Aktien belönades med en uppgång på nästan 3 procent.

Amazon var upp 0,4 procent. Piper Jaffrays analytiker spekulerar i att aktien kommer fortsätta stiga och tror att bolaget går ett bra år till mötes med förhöjda försäljningsiffror, enligt Marketwatch.

Under Armour tappade 4,5 procent sedan Susquehanna nedgraderat aktien till negativ från neutral. En analytiker tror att bolaget riskerar att bli mer som Reebok än Nike på grund av dåliga företagsbeslut och utan någon återhämtning i sikte. Riktkursen sätts till 11 dollar.

Alibabas grundare Jack Ma har sagt att han överväger börsnotering i Hongkong av något av e-handelsjättens bolag. I förhandeln var aktien aningen upp men vände sedan ned omkring 0,5 procent.

Belysningsföretaget Acuity Brands dök 14 procent efter en svag rapport för det första kvartalet. Försäljningen uppgick till drygt 842,8 miljoner dollar, att jämföra med analytikernas förväntningar som varierade mellan 850 och 908 miljoner.

För Go Pro fortsatte kräftgången och aktien försvagades knappt 4 procent. Actionkamerabolaget meddelade under gårdagen att personalstyrkan kommer minskas och att intäkterna för det fjärde kvartalet kommer bli sämre jämfört med en tidigare prognos.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg 4 punkter till 2,51 procent.

Dela med dig